Бебешки дрехи от органичен памук

Съществуват много предимства, които обуславят избора на бебешки продукти, произведени от памук, в частност органичен такъв. На първо място производството на органичен памук оказва по-малко въздействие върху природата. Причина за това е, че производителите не използват токсични съставки при наторяване на почвата и като цяло залагат на естествени практики в отглеждането. Липсата на вредни химикали и генно модифицирани продукти също така влияе на обкръжаващата екосфера около полетата с органичен памук. Най-важното в случая е, че децата не вдишват нищо токсично, докато са облечени с този тип дрехи. Така Вие ги предпазвате от развиване на алергии, към каквито те са предразположени в най-ранна възраст.

Снимка: Marianne Krohn / Unsplash
Снимка: Marianne Krohn / Unsplash

За производството на органичен памук се използва 92% по-малко вода от това, което е нужно при изработката на конвенционален такъв. Тези продукти са биоразградими, компостируеми и свободни от всякакви замърсители. Това е причината от тях да се произвеждат детски дрешки, които са страхотно решение за кожата на най-малките. Детската кожа е в много по-малка опасност от раздразнения при използването на такива дрехи. С тях децата ще се чувстват комфортно вкъщи и по време на игра. Независимо от метеорологичните условия материалът се адаптира и помага на детското тяло да поддържа оптимална температура. Органичният памук се справя с влагата и спомага дишането на кожата, което означава че детето няма да се поти и да му бъде прекалено горещо. В същото време тъканите ще го поддържат топло през зимата и така ще са полезни през цялата година.

Всички знаем, че малките деца растат бързо и разходите за тяхното обличане биха могли да са цяло приключение. Органичният памук е здрав и устойчив, също както обикновения. Разликата идва от отсъствието на химическото третиране, което пък може да ви успокои, че няма да губите от качествата на дрехите след всяко пране. В крайна сметка те ще бъдат от полза не само за вас и детето, но и за околната среда.

При нас ще намерите голямо разнообразие от бебешки и детски дрехи от органичен памук на марката Frugi. Няма нищо по-добро от това да защитите своето дете като го облечете в едни от най-красивите и меки дрешки. В тях те ще се чувстват невероятно свежи през целия ден, съвсем като органичен памук!