Комфорт за новороденото дете

Неговите родители са го нарекли COCOONaBABY®, а самия той представлява едно впечатляващо творение, което ще помогне на новороденото да се адаптира безболезнено към новия живот след появата си на бял свят. 

В продължение на дълги години, френски неонатолози и педиатри, в сътрудничество с кинезитерапевти и рехабилитатори, разработват и ползват в ежедневната си работа с новородени този продукт, усъвършенствайки го за доброто на бебето. През 80-те години на миналия век,COCOONaBABY®, в първоначалния си вид, е прилаган изключително и само при преждевременно родени бебета. В последствие започва ползването му при всички новородени, като едновременно с това са разработени и „кукун” – и за кувьози. Много родилни и неонатологични отделения във Франция са вече оборудвани с COCOONaBABY®, за да предоставят комфорта, необходим на новородените бебета.

Когато бебето е добре обгърнато в едно медицински дефинирано пространство, напомнящо за утробата на майката, то се адаптира възможно най-добре към новата си среда – благодарение на анатомичното гнездо Cocoonababy ®.

Полу-феталната позиция, която бебето приема в Cocoonababy ®, помага за ограничаването на проблеми през първите няколко месеца от живота му.

Тази полу-фетална поза, която бебето приема в гнездото  Cocoonababy ®, помага за :

• подобряване на качеството и продължителността на съня на детето

• силно намален ефект при гастроезофагеален рефлукс

• ограничаване риска от поява на синдрома на сплесканата глава (позиционна плагиоцефалия)

• свободата и насочоността на движенията на бебето, което му помага да открие ръцете си

• намаляване на неволните резки движения на крайниците, при които бебето се стряска, събужда се и плаче (архаични сепващи рефлекси, рефлекс на Моро)

• Подобряване на контакта със заобикалящите го хора в ежедневието (позволявайки му да гледа около себе си, а не само в тавана или в предпочитаната посока, запаметена от майчината утроба, както е при бебета лежащи по гръб върху плосък матрак).

Днес анатомичното гнездо  Cocoonababy ® се използва широко във Франция и в чужбина – в болници, родилни клиники, от педиатри, физио-терапевти, здравните служители …………….. и от хиляди бебета у дома си през първите месеци от живота им.

Първата българска болница, изцяло оборудвана с анатомични гнезда за новородени (на термин и недоносени в кувьози) е Токуда Болница София.

В България COCOONaBABY® се предлага във вариант с аксесоари от 100% памук (чаршаф и коланче за през кръста).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>