COCOONABABY® гнездо за новородени

Неговите родители са го нарекли COCOONaBABY®, а самия той представлява едно впечатляващо творение, което ще помогне на новороденото да се адаптира безболезнено към новия живот след появата си на бял свят. Едва родено, Вашето бебе ще се намери в вихъра на непознати и трудни ситуации.

В продължение на дълги години, френски неонатолози и педиатри, в сътрудничество с кинезитерапевти и рехабилитатори, разработват и ползват в ежедневната си работа с новородени този продукт, усъвършенствайки го за доброто на бебето. През 80-те години на миналия век,COCOONaBABY®,  в първоначалния си вид, е прилаган изключително и само при преждевременно родени бебета. В последствие започва ползването му при всички новородени, като едновременно с това са разработени и „кукун” – и за кувьози.

Предимствата на „гнездото” COCOONaBABY® са продължителният и спокоен сън на новороденото в полу-фетална позиция на тялото – поза, максимално близка до тази, в която то е прекарало близо 9 месеца в утробата на своята майка. Едновременно с това, „кукун”-ът е доказал неоспоримо ефикасността си по отношение на болезнените през първите месеци колики и често срещания рефлукс при бебетата. Положението на краката на спящото в „кукун” бебе е повдигнато, постигнато чрез подвижен редуктор. Това от своя стана допринася и за лесното изхождане на новороденото. Главата му също е в повдигнато положение, откъдето идва и възможността за лесното опознаване на заобикалящия го нов свят. „Кукун”-ът е оборудван и с колан, затоплящ стомаха, а също така и придържащ бебето, без обаче това придържане да ограничава свободата на движенията му. Важният за новороденото допир на ръцете с лицето е възможен и улеснен от позицията на тялото и главата в „кукун”-а и така бебето Ви преминава с лекота периода на адаптация след раждането, развива бързо фината си моторика и установява лесно един особено важен контакт – контакта с родителите си и заобикалящите го членове на семейството.

Анатомичното гнездо COCOONaBABY®  помага на новороденото възможно най-плавно и спокойно да се адаптира към живота след раждането си. Нежно обгръща бебето, като му осигурява сигурно и успокояващо място, което напомня заеманата позиция в майчината утроба. Бебето е в леко свито положение, ограничаващо появата на основните неразположения, които могат да го притесняват в първите месеци

  • Минимизиран е рискът от поява на колики и е намален ефектът при често срещания стомашен рефлукс
  • Ограничен е рискът от „плоска глава“ (плагиоцефалия)
  • Подобрено е качеството и продължителността на съня – новороденото е в полу-фетална поза
  • Подобрен е контактът на бебето със зоабикалящите го хора. Бебето вижда ръцете си, може да допира лицето си
  • Развива фината моторика на новороденото

В комплекта е включено: подвижен адаптор, който позволява на „гнездото“ да расте заедно с бебето. (Нормално е към четиринадесетата седмица крачетата му да излизат от края на гнездото.), колан за през корема, който поддържа бебето в идеално положение, без да ограничава свободата му на движение, калъф-чаршаф от висококачествен памук Fleur de Coton® (произход на памука – Франция).

Опции: резервни калъфи-чаршафи от памук Fleur de Coton® или хавлиени; COCOBAG™ – спално чувалче; резервно коланче за през корема от памук Fleur de Coton® (органичен памук).