Муселинови пелени – защо да ги ползвате?

Използвате ли муселинови пелени? Те са меки, удобни, лесни за чистене и предпочитани от поколения родители, като неразделна част от бебешкия комплект. Могат да се ползват като лигавник за бебето, но също така и за защита на дрехите на родителя. Лесно се трансформира в покривало от насекоми и прах по време на разходки. Удобни са по време на кърмене. Позволете ни да изброим няколко причини, с които да ви убедим, колко незаменими са те

  1. Ще се налага да чистите много, след като вашето мъниче се роди. Вероятно ще отделяте часове в тази задача. Не си мислете, че ще ви е скучно – ще се изненадате колко различни повърхности имате в дома си! Най-често ще ги ползвате да избършете ъгълчето на устата на своето бебе след хранене. След като се полюбувате колко сладко спи, ще избършете рамото си, стената зад вас, дивана, масата или дошлите да се порадват баба и дядо.
  2. Имайки под ръка муселинови пелени може да ги ползвате като универсална подложка. Може да ги поставите в детско креватче, детска количка. Също така могат да служат като килимче за игра. Те са изградени от меки и абсорбиращи тъкани, които могат да се перат в машина и сушат в сушилня.
  3. Могат да се използват за одеяло без опасност от прегряване на бебето. Мусeлинови пелени се използват и като защита от пряката слънчева светлина – просто трябва да го закрепите на детската количка като сенник. Душащата материя ще пази сянка и ще създава приятна атмосфера в знойните летни дни. Ако пътувате в кола може да засенчите прозореца и да създадете допълнителен комфорт на малкия пътник.
  4. За по-отраснали бебета може да ги ползвате като лигавник, завързвайки го зад врата на детето. Удобно и практично за хранене по време на път.
  5. Може да ползвате муселинови пелени и като заместител на хавлия. Освен меки и абсорбиращи са и изключително красиви.
  6. Когато започнат да растат зъбите, децата биха предпочели стар и изпран муселин през модерните и специално проектирани чесалки за зъби. Така дори и захабени муселинови пелени влизат в употреба.
  7. Какво да кажем за играта на криеница? Напълно подходящи са – пробвайте и се забавлявайте!
  8. Дори след като бебето порасте муселиновите пелени могат да намерят своето предназначение. Някои родители правят крема сирене (тук сме изненадани, но е факт). Други покриват гладки повърхности, за да намалят отблясъците. Трети го използват за комарник или създаване на сянка от вратите на терасите и прозорците в горещите летни дни. Вие вероятно може да измислите и друга форма на употреба на закупените от нас муселинови пелени. Защо не ни разкажете?
  9. И нека не забравяме – първоначално муселиновите пелени са използвани като памперс, откъдето идва и името им 😉