Разходка с бебето – неща, които да сложите в своята чанта

Един от ежедневните ритуали на младите родители включва разходка с бебето навън. Всеки е изградил свой набор от неща, които взима със себе си. Със сигурност има такива, които са задължителни и други, които спадат в групата на препоръчителните. В тази публикация се постарахме да направим кратък списък, който всеки може да използва и променя по свое желание.

Снимка: Anthony DeMarino / Unsplash
Снимка: Anthony DeMarino / Unsplash
 • Пелени – Добре е да предвидите достатъчно количество, за да сте сигурни, че бебето ще бъде чисто и сухо през цялото време. Предвидете поне по една пелена за всеки два-три часа и няколко допълнителни.
 • Подложка за повиване – Спомага за бърза смяна на пелени и осигурява чиста и удобна повърхност за повиване. Всички чанти за пелени Childhome Mommy Bag са окомплектовани с повивалник, а също така имат термоджоб за шише или термос. Ако нямате задължително вземете, тъй като никога не се знае къде ще се наложи да преповиете своето бебе.
 • Мокри кърпички и органичен мехлем за почистване и защита на дупето на бебето между всяко повиване.
 • Пелена и/или слинг за кърмене – Те ще добавят допълнителен комфорт и уединение при кърмене. Могат да се използват също като леко одеяло или за поставяне върху количката като допълнителна защита от слънцето при разходка с бебето на открито.
 • Различни видове лигавници – платнени или силиконови, като вторите са по-лесни за почистване дори и в миялна.
 • Контейнери и прибори за хранене – За контейнерите може да изберете пластмасови, стъклени или дори метални. Добре е да имате и резервни лъжички, защото нерядко в бързината може да забравите или загубите някоя. Разбира се към това спада и носенето на достатъчно храна и течности.
 • Биберони и залъгалки
 • Термос, в който може да носите както топла вода, така и адаптирано мляко, каши или пюрета.
 • Слънцезащитен крем и лосион за овлажняване на кожата на бебето, която е изключително деликатна.
 • Допълнителни дрешки, обувки и тънка завивка – Допълнителните дрешки ще бъдат от полза при изцапване с храна или друго, а тънката завивка ще пази бебето по време на сън или кърмене. Не забравяйте и шапка, независимо от сезона.
 • Играчки

Нещо, без което наистина няма да минете, е подходяща чанта, която да побере всичко необходимо, за да бъде бебето щастливо, чисто и сухо. В първите месеци вероятно ще се поберете в по-малка чанта, но с нарастването на възрастта са нужни още и още неща, за които е нужен по-голям размер. Тук идва предимството на предлаганата от Childhome чанта за майки, която може да побере нужното не просто за една разходка, но и за уикенд или по-дълга почивка.

Преди време дадохме една от нашите чанти Mommy Bag на бебешката фотографка Теодора Янкова, която в следващото видео разказва своите впечатления, но също така дава важни препоръки по темата за основните неща, които да вземете с Вас при разходка с бебето.