За комфорта на детският сън

Спокойно дишане за спокоен сън
Когато спи, бебето трябва да е винаги поставено по гръб, лицето освободено от обкръжаващи предмети – така може да диша спокойно и да регулира телесната си температура. Тази позиция е основна за първите месеци, докато бебето още не може самостоятелно да се преобръща в леглото си.

На подходяща температура и с помощта на спален чувал

В днешно време, мненията са единодушни: от гледна точка на сигурността и добото здраве на вашето новородено, не трябва в никакъв случай то да бъде завивано с одеало, юрган или друго покриващо срество. Едновременно с това е важно да се проверява, че детето не е твърде горещо (*) в леглото си, както и температурата на въздуха в стаята, където спи, да не надвишава 19° C ако е възможно.

Здравните специалисти препоръчват използването на специалните бебешки спални чували (торби) вместо одеала, юргани или чаршафи.

Тези чували за спане представляват днес най-доброто средство да осигурите доброто дишане за Вашето новородено по време на съня му. Неговото лице е на открито, а самото бебе има достатъчно място и възможност да се върти свободно, без да се завие през глава.

(*) Не разчитайте на температурата на ръцете на бебето, а проверете температурата на тялото му чрез поставяне на Вашата ръка върху врата или корема му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>