Спални чували от оцветен памук

В тази наша статия събрахме информация свързана със спални чували, които може да намерите при нас и партньорите ни. Те са изработени от оцветен памук Fleur de Coton® в красива цветова гама или от 100 % органичен памук (неоцветен и необработван), с показатели TOG 0.5, TOG 2.0 и TOG 3.0  (последните са изработени от мека поларна дишаща материя). Предлагат се в 5 размера:

65 см (от 0 до 4 месеца),

75 см (от 4 до 9 месеца),

90 см (от 9 до 15 месеца),

105 см (от 15 + месеца),

120 см (от 24+ месеца)

Моделите 65 см и 75 см се закопчават регулируемо през раменете чрез копчета. Дълъг хоризонтален цип помага за отваряне в долната част за лесната смяна на пелената на бебето.

Моделите 90 см, 105 см и 120 см се закопчават с цип вертикално, като отварянето става в посока отдолу нагоре, за да се избегне опасността от нараняване на бебето или случайно отваряне.

За зимните месеци

За зимните месеци препоръчваме спални чували от мека поларна материя, подплата от 100% памук, хипоалергичен, термичен показател TOG 3.0. Той предпазва от прекомерно затопляне и осигурява добрата регулация на температурата на тялото, благодарение на специалната технология Valtherm Nature за дишащи материи. Предназначен е за стаи с температура между 16 и 19°C.

Предлага се в следните разцветки: екрю, розово, светло синьо, шоколадово с розов шев, шоколадово със светло син шев.

Специален пълнеж от Valtherm

Въздухът е най-добрият топлоизолатор. Като се основават на този принцип на физиката, лабораториите на Центъра за научни изследвания и разработки Valtherm създават вата с наподобяваща пчелна пита структура и различна плътност. Във вътрешността на този пълнеж, използващ микропространствата на хилядите малки килийки, се образува „въздушна риза“.

Дишащите свойства на дадена дреха са също толкова важни за комфорта, колкото и нейните изолационни характеристики. Водната пара може да се кондензира между дрехите и тялото като направи изолацията по-неефективна. Наподобяващата пчелна пита структура на пълнежа Valtherm улеснява незабавното извеждане на водната пара. С помощта на изключително тънки нишки Valtherm създава този високотехнологичен пълнеж с намалена дебелина, като установява равновесие между ниво на ефективност и специфични потребности.

Пълнежът на Valtherm е устойчив, не се деформира и е издържал тест за нетоксичност Oeko-tex Standard 100. Освен това е лек, гъвкав и удобен.

ВАЖНО ПОЯСНЕНИЕ
СЪГЛАСНО „РЕШЕНИЕ НА КОМИСИЯТА“ (б.а. ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ) от 2 юли 2010 година относно изискванията за безопасност, на които трябва да отговарят европейските стандарти за някои продукти, използвани на местата за спане на деца, съгласно Директива 2001/95/ЕО на Европейския парламент и на Съвета (2010/376/ЕС). Минималната възраст, която се препоръчва за употреба на завивки, е девет месеца. Ето защо, ние Ви съветваме да ползвате спални чували за Вашите деца.