Знам какво забрави миналото лято!

Лятото е в разгара си. Температурите са толкова високи, че мислим само за почивка. Миналото лято всеки чакаше падането на мерките, за да тръгне на море. Убедени сме, че няма родител, застрахован от възможността да забрави в бързината нещо от багажа – своя и на детето си. Когато пътувате с новородени и малки деца е изключително важно да сте добре подготвени. Постарахме се да сме полезни с този кратък списък на важните неща за лятото, прекарано със семейството на море или планина.

Снимка: Tucker Good / Unsplash
Снимка: Tucker Good / Unsplash
Помислете за начина на опаковане

Имате ли достатъчно голяма чанта, която да побере всичко необходимо и същевременно да дава възможност бързо да откриете това, от което имате нужда при спешни случаи? Ако детето е по-голямо може да го зарадвате с първата му раница, в която да бъде опакован част от багажа. За майките на новородени препоръчваме стилни чанти, в които ще могат да поберат всички неща от първа необходимост.

Важните неща

В зависимост от възрастта на детето ще имате нужда от различни неща. За бебетата не забравяйте – пелени, кърпички, пудра, достатъчни комплекти с дрешки, поне два чифта обувки и удобно легло за спане. Допълнете с най-важното за хранене – лигавници, съдове и прибори, с които малките са свикнали. След изпълнения с преживявания ден идва време и за сън, а за това са нужни удобни пижами.

За по-големите е нужно да осигурите шапки и бански за морето. Ако сте фенове на планината вероятно ще е добре да на забравяте за спалните чували. И в двата случая е препоръчително да имате крем против изгаряне и слънчеви очила.

Любимите играчки

Не забравяйте да вземете поне една любима плюшена играчка, с която детето да се чувства комфортно. Снабдете се и с достатъчно други неща, с които да се забавлявате в свободното време. Дали пък именно това лято не е точният момент за първи уроци по каране на колело?

Комплект за първа помощ и лична хигиена

Децата винаги ни изненадват затова трябва да сме подготвени за всякакви ситуации. Препоръчително е в семейния комплект за първа помощ при пътуване да имате важни неща за промиване и превързване на рани, обезболяващи и препарати срещу ухапвания от насекоми. Тук не забравяйте и продуктите за лична хигиена – четка и паста за зъби, бебешкия шампоан, гребен и други тоалетни принадлежности.

Комфорт при пътуването

Ако пътувате със собствен транспорт и ще правите това за първи път със своите деца е добре да разполагате с удобни столчета за кола, в които бебетата да се чувстват комфортно. Ако пътувате със самолет или друг вид обществен транспорт се убедете, че най-важните неща са винаги под ръка. За целта правим препратка към първата точка и ви желаем приятно семейно лято! 😉