Спални продукти от лен за бебета

В тази статия ще разкажем за предимствата на предлаганите от нас спални продукти от лен за бебета. Повод за това ни дава фактът, че естествените тъкани днес са на мода, а ленът е един от най-дишащите и приятни текстилни материи, особено за летните горещини.

 

Какво представлява ленът?

Ленът е красива и приятна тъкан, получена от растителен източник и една от най-дълго познатите материи. Той е предпочитан през лятото, а най-качественият лен се произвежда във Франция и Белгия, откъдето внасяме предлаганите от нас продукти – Cocoonababy с текстил от естествен лен и традиционен позиционер Beaba Bebecal. В тези два продукта е вложен 100% натурален лен или още известен като жив лен. Той може да бъде разпознат по своя естествен цвят (между сив и бежов). Освен това при него не се прилага багрене или избелване. Именно подобни платове с минимална химическа обработка се препоръчват за бебета. Важно е да се отбележи, че поради липсата на химическа обработка на изделията от жив лен, при пране платът губи от своята обагреност и благородно избелява с времето. Това не е дефект, а естествено свойство на лененото необработено влакно, съответно е доказателство, че ленът не е третиран!

 

Предимствата на спалното бельо от лен за бебешкия сън

Още ли се чудите защо да изберете спални продукти от лен за бебета? Ето какво отличава лена, който вече споменахме, че е изключително подходящ за топлите месеци в годината. Спалното бельо от естествен лен не провокира алергии или дразнене на кожата. Той също така потиска развитието на патогенни бактерии и гъбични инфекции. Всичко това го прави чудесен избор за бебета, които не трябва да се излагат на бактерии и алергени.

Ленът е едновременно мек и удобен, но също така и много издръжлив и дишащ. Именно последното води ди допълнително охлаждащ ефект. Той абсорбира влага до 20% от собственото си тегло преди появата на усещане за мокрота на тъканта. Затова винаги създава усещане за свежест, прохлада и удоволствие при докосване и тъканта не „лепне” при пряк контакт.

Бебетата, спящи в ленено спално бельо и продукти не се изпотяват и не получават обриви от топлината. Самото ленено спално бельо стимулира кръвообращението, благодарение на специфичната структура на стеблото на растението, а това предразполага към дълбок и релаксиращ сън и пълноценна почивка на бебето.

 

Как да поддържате правилно своите продукти от лен

Лесната поддръжка е една от страхотните характеристики на лена. Все пак е важно да обясним как правилно да се грижите за този тип продукти, за да издържат възможно най-дълго, запазвайки първоначалния си вид.

Ленът трябва да се пере ръчно или машинно на температури до 40 оC, за да се избегне сериозно свиване и увреждане на влакната. Трябва да се използва програма с щадящ цикъл и подходящ препарат, най-добре екологичен. Препоръчително е да разделяте бялото от цветното пране, а самите ленени изделия да са добре разгънати при поставянето в машината. В никакъв случай не използвайте белина, омекотител или химическо чистене.

Сушенето на ленените изделия става най-добре на въздух, но не на директна слънчева светлина, която води до загуба на мекота и естествен блясък. Добре е да се избягва използването на сушилня или в краен случай това да става при щадяща програма и изваждане преди пълното изсушаване на продуктите. Ленените тъкани могат да се гладят, но трябва да са леко влажни. Съхраняването на ленени тъкани трябва да става на хладни, сухи и добре проветрени места без досег с пряка слънчева светлина.

Разгледайте и поръчайте предлаганите от нас спални продукти от лен за бебета:

Статията е изготвена съвместно с колегите ни от leneni.com, където може да намерите още полезна информация по темата.