ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА Cocoonababy®

Представяме ви Инструкции за употреба, който ще намерите в опаковката на продукта. Публикуваме го изцяло, с оглед лесното четене и възможност за бърза справка!

ВАЖНО! Запазете тази информация с оглед бъдещата употреба!

ВНИМАНИЕ! Внимателно прочетете тези инструкции за употреба предварително и ги запазете за последващи справки. Вашето бебе може да се нарани, ако не ги спазвате.

ВНИМАНИЕ! Не използвайте Cocoonababy®, ако някоя от частите е счупена, скъсана или липсва.

ВНИМАНИЕ! Не използвайте Cocoonababy® в бебешка кошница или в кош за новородено.

ВНИМАНИЕ! Преди да поставите Cocoonababy® в креватче или в люлка, проверете дали страните на креватчето или на люлката надвишават горната част на гнездото с поне 20 см.

ВНИМАНИЕ! За да избегнете всякакъв риск от падане, никога не слагайте Cocoonababy® на високо и/или наклонено място. Ако искате да го използвате извън креватчето на бебето, поставете го на пода върху килим или мокет.

ВНИМАНИЕ! Cocoonababy® може да се използва до 3-4-месечна възраст на бебето. Следете поведението му в гнездото. Щом вашето бебе започне да се опитва да се обръща или променя положението си, то може да успее само да излезе от Cocoonababy® и да падне настрани, което крие риск от заглавяне между пречките на креватчето или люлката и гнездото. За да се избегне всякакъв риск от задушаване, прекратете използването на Cocoonababy®, тъй като вашето бебе вече няма нужда от него.

ВНИМАНИЕ! Внимавайте за рисковете, свързани с открит пламък и всеки друг източник на силна топлина (например електрически отоплителни уреди, газови печки и др.), поставени в непосредствена близост до мястото за спане.

Продукт, съответстващ на регулативни норми за легла № 2000-164 от 23 Февруари 2000 г.

Отговаря на правилата за безопасност.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Как да адаптирате гнездото Cocoonababy® за размерите на вашето бебе

1 – Отстранете калъфа-чаршаф (2).

2 – Сложете бебето легнало по гръб в гнездото с поставена глава на 5/7 см под горния ръб (тясната страна е горната част на гнездото) (3).

3 – Проверете и регулирайте положението на адаптора, за да държи стабилно задните части на бебето, за да не може да се плъзне към вдлъбнатата част на гнездото (3). Краката му са над задните му части (тялото му е в полуембрионално положение) и краката му няма да се оттласкват от долния ръб на гнездото. Това ще предотврати риска от твърде голямо изтягане. Препоръчваме ви редовно да проверявате положението на адаптора, защото бебето расте много бързо и адапторът трябва да се мести към долния ръб на гнездото. Помнете, че главата на бебето винаги трябва да остава близо до горната част на гнездото.

4/ Извадете бебето и поставете калъфа-чаршаф (4).

ИЗПОЛЗВАНЕ НА КОЛАНЪТ ЗА ПРЕЗ КОРЕМ Tummy Band

Въпреки че препоръчваме използването на гнездото Cocoonababy® да бъде прекратено, преди бебето да се научи да се обръща по корем, ние създадохме коланчето за през корем за успокоение на родителите. Това коланче се състои от една дълга част, която се фиксира около гнездото, и една къса част, която се закрепва чрез закопчаване от тип велкро около бебето без обаче да пречи на свободата на движенията му.

1 – Сложете двойната част на коланчето под гнездото, като частта, която обгръща бебето (по-късата част на колата), трябва да е отворена към вас (5).

2 – Обиколете гнездото с по-дългата част и след това закопчайте велкрото отстрани (6).

3 – Сложете бебето в гнездото и закопчайте късата част, като стегнете леко около коремчето и внимавате да е под ръцете и върху коремната област (7).

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ГНЕЗДОТО COCOONABABY®

Гнездото се използва винаги със съответния калъф-чаршаф. Чаршафът се поставя върху сглобените гнездо и адаптор, като етикетите на чаршафчето трябва да са в краката на бебето (най-широката част на гнездото). Не слагайте нищо повече върху калъфа-чаршаф, защото можете да промените наклона на гнездото. Главата на бебето винаги трябва да бъде близо до горния ръб на гнездото. С растежа на бебето можете да премествате адаптора към долната част на гнездото до деня, в който крачетата му излязат от ръба на гнездото – това е нормално и можете да продължите да използвате гнездото.

ВАЖНА  ИНФОРМАЦИЯ

1- Когато поставите гнездото Cocoonababy® в леглото на Вашето дете, поставете горната му част (където е главата на бебето) откъм тясната страна на леглото и страничната му част успоредна на една от дългите страни на леглото. Никога не използвайте походно и сгъваемо легло, нито кош за количка, когато ползвате гнездото Cocoonababy®.

2- Не покривайте гнездото с кърпа или памучни покривала, не поставяйте нищо под гнездото, тъй като това може да промени наклона му.

3- В гнездото Cocoonababy® Вашето дете е в по-топло място, отколкото върху традиционен матрак. Не го обличайте прекалено. Ако имате желание да ползвате спално чувалче, препоръчваме Ви мини чувалчето на Red Castle Cocobag™, което е специално конструирано за бебета, ползващи гнездото Cocoonababy®.

4-  След няколко-дневна употреба, ще забележите, че гнездото е „хлътнало” – но това не е така. Дунапренът не е компресиран, единствено специалния мрежест материал, поставен в изпънато положение за покриване на гнездото, се е оформил спрямо теглото на Вашето дете. Това е напълно нормално.

5- За да подпомогнете развитието на Вашето дете, винаги инсталирайте пеещи играчки/гимнастики на нивото на неговите крака, никога директно над главата му. Важно е, когато детето е легнало по гръб, да отправя погледа си в посока на краката си.

6- Моля, не забравяйте, че за здравето на Вашето дете и неговата безопастност, температурата на въздуха в неговата стая трябва да е около 19°C / 66.2°F.

7- Вашето дете трябва винаги да е поставено по гръб, без никакви предмети в близост до лицето му.

8- Не ползвайте одеала, завивки и други покривала преди детето Ви да е навършило 10 месеца.

9- Въпреки всички съвети и предпазните мерки, които са предприети, за да се намалят
рискове от СВДС (Синдром на внезапната детска смърт), всички причини за това
драматичното събитие все още не са идентифицирани. Използването на Cocoonababy, ®
гнездо не е гаранция срещу СВДС.

10- Ако вниманието на бебето е привлечено от звук (например радио, телевизия)  или погледа му – от определен източник на светлина, променяйте ппозицията на гнездото Cocoonababy® в стаята така, че бебето да не си държи обърната главата винаги на една и съща страна. (19, 20, 22, 23).

11- Когато бебето е будно, вземайте го извън гнездото Cocoonababy®. Играйте с него, носете го в ръце или в слинг, поставяйте го в активна гимнастика, поставяйте го да лежи на коремчето си (винаги под постоянното наблюдение на възрастен) (9, 10, 11) …

Никога не допускайте позиции/ситуации като: (12, 13, 14, 15, 16, 17, 18).

Коректни позиции са: (19, 20, 21, 22, 23, 24).

Как да се грижим за гнездото Cocoonababy®

Чаршафът-калъфка и коланчето могат да се изпират в перална машина, при температура от 30° C.

Предпазното покривало на гнездото може да се пере в перална машина, при температура от 60° C. Въпреки всичко, молим Ви да сваляте и поставяте това предпазно покривало с голямо внимание, за да се избегне евентуално нараняване на специалния мрежест материал на гнегдото.